Κήρυξε πτώχευση η Alpha Insurance στη Δανία

TR.ELLADOS

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Εποπτική Βρετανική Αρχή FCA γνωστοποιεί στους ασφαλισμένους ότι η Alpha Insurance A/S που ρυθμίζεται και εποπτεύεται από την αρμόδια αρχή της Δανίας και λειτουργεί σαν ΕΠΥ στο Ηνωμένο Βασίλειο κήρυξε πτώχευση.

Όπως αναφέρεται όλοι οι ασφαλισμένοι πρέπει να μιλήσουν με τους ασφαλιστές τους προκειμένου να αναζητήσουν ασφάλιση σε άλλες εταιρείες.

Επίσης μέρος των συμβολαίων ενδέχεται να καλυφθεί από Εγγυητικό Ταμείο της Δανίας.

Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τα συμβόλαια που υπάρχουν στην αγορά με το καθεστώς της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στον κλάδο αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία το Μάρτιο ανέστειλε την παραγωγή νέων εργασιών στην Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας τους συνεργάτες της ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο”. Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται ενέργειες

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun, η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους επαγγελματίες οδηγούς που είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους μέσω πλατφορμών όπως oi Cover My Cab και Protector. Περίπου 700 οδηγοί ταξί και minicab οδηγοί έλαβαν το εξής μήνυμα στο κινητό τους: “ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ: Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ταξί σας από την Alpha Insurance ακυρώνεται άμεσα. Παρακαλώ επικοινωνήστε με την πλατφόρμα για να σας δώσουμε μία εναλλακτική”